AlliA en verzekeringsmakelaar Assumax bundelen hun krachten.

AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke makelaar, neemt de makelaarsgroep Assumax gevestigd in Waasmunster over.
AlliA verwelkomt hiermee 35 nieuwe medewerkers en verstevigt daarmee significant haar positie op de bedrijvenmarkt.

De Assumax-groep bestaat al meer dan 20 jaar. De premieomzet bedraagt ongeveer 50 miljoen euro.

Assumax is goed vertegenwoordigd in het bedrijvensegment in Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Rond de eeuwwisseling was er een grote vraag vanuit het bedrijfsleven naar verzekeringen voor de bescherming van de materiële en financiële activa en de bescherming van de bestuurders, de directeurs en managers. Assumax heeft een snelle groei gemaakt in deze markt. Assumax heeft zich ook sterk gespecialiseerd in verzekeringen voor de bouwsector.

Begin 2020 werd een omvangrijke strategische oefening uitgevoerd door de twee aandeelhouders. Voor de heer Koen Blijweert, voorzitter van de Assumax-groep, waren de conclusies duidelijk: "meer specialisatie en verdere groei".
“Maar in plaats van alleen op hun eigen sterke punten te vertrouwen, concludeerde de heer Blijweert dat de beste oplossing er in bestond een grote groep te vormen. Daar ben ik meer dan ooit van overtuigd ”, vult de ondernemer aan.

De Assumax-groep en AlliA kenden elkaar relatief goed. In het verleden waren er al contacten en aan gelijkenissen tussen de twee groepen ontbreekt het niet. Niet alleen in termen van markten en producten, maar ook en vooral in termen van bedrijfsfilosofie en cultuur. De twee bedrijven hanteren een filosofie die medewerkers in staat stelt een zeer hoog competentieniveau te ontwikkelen en die medewerkers tegelijkertijd een diepgaande interesse moeten bijbrengen in alle aspecten van de klant.


Assumax en AlliA bieden een zeer breed scala aan verzekeringen aan : bedrijfsschade, burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, transport en zeevracht, employee benefits, auto en wagenparken, alle bouwplaats risico's, financiële risico's, cyber, herverzekeringen, kredietverzekeringen, etc.

AlliA - de tweede grootste onafhankelijke Belgische makelaar - kent al jaren een sterke en continue groei. AlliA was een van de eerste verzekeringsmakelaars die zich specialiseerde in de bedrijvenmarkt, waardoor ze voldoende schaalgrootte kon ontwikkelen.

De heer Joseph Lebon, CEO en eigenaar, gelooft dat de sleutel tot het succes van AlliA in het typische managementbeleid ligt. “We zijn erg gehecht aan onze klanten. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gepassioneerd over hun vak, brengen toegevoegde waarde aan onze klanten en behandelen iedereen met respect. Deze typische AlliA-attitude maakt het echte verschil met onze concurrenten ……. "


In een steeds complexere omgeving hebben verzekeringsmakelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke niches inderdaad een hoge toegevoegde waarde.
Dit is het ideale actieterrein voor een onafhankelijke makelaar, tenminste als deze voldoende schaalgrootte bereikt. Dit is precies wat de grote compatibiliteit van deze twee verzekeringsmakelaars maakt. De overname van de Assumax-groep door AlliA opent de weg naar een zeer vergevorderde specialisatie op elk gebied voor de bedrijven.


De AlliA-vestiging in Luxemburg zal ook nieuwe kansen creëren voor Assumax-klanten op het gebied van beroepsaansprakelijkheid voor allerhande beroepen, maar ook op het gebied van financiële risico’s. AlliA Luxemburg is immers de absolute nr. 1 op deze markt.

AlliA is ook aandeelhouder van Assurex Global, 's werelds grootste netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars, en komt daarmee op voor de belangen van haar klanten over de hele wereld. AlliA is de exclusieve service provider voor België en Luxemburg van Arthur J. Gallagher (4e grootste speler ter wereld), de Verspieren-groep (4e grootste speler in Frankrijk) en van de Funk Gruppe (de nr. 1 onafhankelijke broker in Duitsland).
Joseph Lebon: “Het netwerk is een opmerkelijk medium om bedrijven te begeleiden bij hun internationale expansie. Dit is een mooie toepassing van het "Think global, act local" -principe.

Door deze acquisitie stijgt de premieomzet met meer dan 12%, waardoor nieuwe specialisaties kunnen worden ontwikkeld.

De nieuw gevormde AlliA - Assumax groep kan over het jaar 2020 de volgende cijfers voorleggen :


 Premieomzet : meer dan 410 miljoen euro
 Medewerkers : 245
 Commissie- en honorarium-inkomsten: ruim 37 miljoen euro
 EBITDA: ongeveer 11 miljoen euro
 Vestigingen in Roeselare - Antwerpen - Brussel - Gent - Luik - Pelt -  Waasmunster - Zonhoven - Luxemburg - Kinshasa

Nieuws

 • jan04
  AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke makelaar, neemt de makelaarsgroep Assumax gevestigd in Waasmunster over.
  AlliA verwelkomt hiermee 35 nieuwe medewerkers en verstevigt daarmee significant haar positie op de bedrijvenmarkt.
 • okt22

  AlliA, de tweede grootste onafhankelijke Belgische verzekeringsmakelaar neemt de makelaarsgroep VHS uit Zonhoven over.  AlliA breidt zo uit met 50 personeelsleden en versterkt haar positie op de bedrijvenmarkt gevoelig.

 • mei07

  De verplichte verzekering decenale aansprakelijkheid en borgstellingen.